Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Η ΛΑ.Ε Άρτας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ήπειρο


Το 3ο Μνημόνιο που υπέγραψε κι υλοποιεί η κυβέρνηση και ψήφισαν το καλοκαίρι τα μνημονιακά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛ και ο νέο-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ φέρνει την μικρή και μεσαία αγροτιά και κτηνοτροφία στα όρια της εξαφάνισης κυριολεκτικά.

Η άγρια φοροεπιδρομή περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% στα αγροτικά εφόδια, από 1/1/16 επιβάλλει φόρο 20% από το πρώτο ευρώ, 26% από 1/1/17 και αμέσως μετά 29%. Η προκαταβολή φόρου ήδη αυξήθηκε αναδρομικά από 1/1/14 από 27,5% σε 55% με τα πρώτα ραβασάκια να έχουν φτάσει στα αγροτικά νοικοκυριά, ενώ σταδιακά και μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, η προκαταβολή φόρου θα φτάσει στο 100%, αντιμετωπίζοντας ουσιαστικά τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους σαν μεγάλο-επιχειρηματίες. Καταργείτε το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ στις αγροτικές ενισχύσεις και ο φόρος πετρελαίου αυξάνεται από 66 ευρώ ανά χίλια λίτρα στα 330 ευρώ στο τέλος του 2016 καταργώντας την επιδότησή του. Παράλληλα τριπλασιάζονται οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ και αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια. Ο ΕΝΦΙΑ παραμένει ,το αγροτικό ρεύμα θα αυξηθεί και το «φρέσκο» γάλα θα είναι φρέσκο και μετά από 11 μέρες.

Τα μέτρα αυτά, σε συνδυασμό και με την συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική, την πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων, θα συμπιέσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που ήδη βρίσκονται σε δυσχερή θέση και θα φέρουν βαρύ πλήγμα στον τομέα της παραγωγής στον πρωτογενή τομέα. Βέβαια αυτό δεν είναι μια σημερινή ιστορία, είναι μια ιστορία που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια στα πλαίσια της ΕΟΚ και της ΕΕ, των ΚΑΠ και προσφάτως των συμφωνιών στα πλαίσια της TTIP και που ο κύριος στόχος της είναι να συρρικνωθεί ο αγροτικός πληθυσμός και να συγκεντρωθεί η παραγωγή και το εμπόριο αγροτο-κτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια πολύ λίγων πολυεθνικών εταιρειών.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν μπορεί να μείνουν με σταυρωμένα χέρια και τα μέτρα αυτά δεν μπορεί να περάσουν και να εφαρμοστούν.

Καλούμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νομού της Άρτας, σε εγρήγορση κι αγώνα ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, για να παρθούν πίσω τα μέτρα και να ανατραπεί συνολικά η πολιτική που εξαφανίζει την μικρή και μεσαία αγροτιά, χαιρετίζουμε το αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται για την Δευτέρα 9 Νοέμβρη 2015 στην γέφυρα Καλογήρου, στις 11 το πρωί και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα τους και μαζί τους στον αγώνα αυτό, συμβάλλοντας με όλες μας τις δυνάμεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους νέους, τα συνδικάτα και τους φορείς του νομού να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον αγώνα των αγροτών.

  • Για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα και να ανατραπεί συνολικά η μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική.
  • Για να σταματήσουμε να πληρώνουμε ένα παράνομο, άδικο και ταξικό χρέος στους δανειστές.
  • Για να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας υπέρ του λαού και του τόπου
  • Για να μπει ένα τέλος στην υποτέλεια και στην μετατροπή της χώρας σε αποικία.


Όλες κι όλοι στο αγροτικό συλλαλητήριο στην Γέφυρα Καλογήρου  Δευτέρα 9 Νοέμβρη 2015, 11 το πρωί
                                                                                                                       Άρτα, 5 Νοέμβρη 2015

Το γραφείο τύπου της Λαϊκής Ενότητας Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου