Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Στο χέρι μας είναι να τους χαλάσουμε τα σχέδια.


«Νοιώθω προδομένος και με συνθλιμμένη την αξιοπρέπειά μου»
«Τώρα ξανά από την αρχή με την «Λαϊκή Ενότητα», ως ανάχωμα στη μνημονιακή λαίλαπα, να ξαναφέρουμε την χαμένη ελπίδα, να συντρίψουμε την απογοήτευση, που έσπειρε με απλοχεριά ο Σύριζα. Ξανά από την αρχή για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας, για να ζωντανέψουν ξανά αλήθειες που κάηκαν από σπουδαίους ήλιους – συντρόφους μας» δηλώνει με συνέντευξή του στην «ΗΧΩ» ο Δημήτρης Σταμούλης – Υποψήφιος Βουλευτής Άρτας με την «Λαϊκή Ενότητα».
Ο Δημήτρης Σταμούλης σημειώνει πως είναι από αυτούς « που έχουν παρκαρισμένο εσαεί το καλάμι» και θυμίζει την φράση που είπε ο Αντώνης Σαμαράκης: «Ό,τι καλό προέκυψε από ανθρώπους που έκαναν φασαρία».

Ερ.: ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΠΩΣ «ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΕΣ» Η ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΣ;
Απ.: Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Οι υπερβολές αποπροσανατολίζουν, μειώνουν ή δημιουργούν πρησμένα εγώ και καβαλημένα καλάμια. Είμαστε γήινοι, με σάρκα και οστά. Νοιώθω όμως, χωρίς να θεωρώ κάποιον προδότη, προδομένος και με συνθλιμμένη την αξιοπρέπειά μου, χωρίς βέβαια να ορρωδώ και να κιοτεύω.
Ξέρω ακόμη πως πέρα από το στυγνό και αδυσώπητο ρεαλισμό υπάρχουν άνθρωποι που τους διασχίζουν ποτάμια και δεν έχουν ένα βάλτο σταματημένο στην καρδιά τους. Είναι η εκλεκτή στρατιά των ελαχίστων, που στέκεσαι, τους κοιτάζεις από μακριά, τους ευγνωμονείς γιατί υπάρχουν και φοβάσαι τη μέρα που θα πάψουν να αγωνίζονται και να διατρανώνουν τα οράματά τους για ισότητα, ελευθερία και δικαιοσύνη. Είναι αυτοί που έχουν παρκαρισμένο εσαεί το καλάμι.
Ερ.: ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;
Απ.: Με το ευρώ και μέσα στην ευρωζώνη η Ελλάδα δεν ανακάμπτει, αφού το χρέος, χωρίς μια γενναία διαγραφή, είναι δυσθεώρητο και ανελαστικό. Μας περιμένει αέναη λιτότητα, καταιγισμός μνημονίων, φτώχεια, αναξιοπρέπεια. Το εθνικό νόμισμα ως εργαλείο, ως μέσο και όχι ως αυτοσκοπός, μαζί με ένα εναλλακτικό πρόγραμμα θα είναι μικρότερες συνέπειες από το τρίτο μνημόνιο και θα έβαζε τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης.
Ο Τσίπρας αποδείχθηκε πως πίστευε στο δόγμα «πάση θυσία ευρώ», παρεκκλίνοντας από την συλλογική θέση «καμία θυσία για το ευρώ», όπως και από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Πήγε στη διαπραγμάτευση εσκεμμένα χωρίς εναλλακτική λύση. Πέρα απ’ αυτό η εξουσία και η διατήρησή της ως μάγισσα Κίρκη με το ραβδί της αλλοιώνει τους ανθρώπους, κάνει το βλέμμα τους ψυχρό και απόμακρο, αδειάζει την ψυχή τους, σκληραίνει τα συναισθήματά τους, προσαρμόζει τις ιδέες τους, μεταβάλει το ύφος και την διάθεσή τους, τη στάση ζωής τους και συμπεριφορά.
Ερ.: ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΒΛΕΠΕΣ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
Απ.: Η εκλογή ως Προέδρου της Δημοκρατίας του Προκόπη Παυλόπουλου και η υπουργοποίηση αυτών των προσώπων, ήταν φανερά δείγματα ότι το καράβι θα αρμένιζε δεξιά, ήταν τα πρώτα ευκρινή σημάδια μετάλλαξης του Σύριζα, η πρώτη φορά αριστερά θα έχανε το βηματισμό της, η αφομοίωση ήταν κοντά. Την ταφόπλακα στην αριστερά θα την έβαζε η ηγετική ομάδα του Σύριζα, δεν μας έφταιγαν οι μουσαφίρηδες. Τους επέλεξαν συνειδητά ο Πρωθυπουργός και η ομάδα γύρω απ’ αυτόν.
Ερ.: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ; ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ;
Απ.: Τώρα ξανά από την αρχή με την «Λαϊκή Ενότητα», ως ανάχωμα στη μνημονιακή λαίλαπα, να ξαναφέρουμε την χαμένη ελπίδα, να συντρίψουμε την απογοήτευση, που έσπειρε με απλοχεριά ο Σύριζα. Ξανά από την αρχή για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας, για να ζωντανέψουν ξανά αλήθειες που κάηκαν από σπουδαίους ήλιους – συντρόφους μας. Να ενώσουμε το λαό, να πάψουν να μας θεωρούν γεμάτα ρεαλισμό πτώματα, που έχουν δεδομένη τη σιωπή μας. Να θυμώσουμε πάλι, να κάνουμε φασαρία, να βρουν μπροστά τους φράκτη, για να μην περάσουν τα μνημόνια τους.
Όπως λέει και ο Αντώνης Σαμαράκης «Ό,τι καλό προέκυψε από ανθρώπους που έκαναν φασαρία».
Ερ.: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΤΙΝΟΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΛΑΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΡΙΖΑ;
Απ.: Οι Αρτινοί πρέπει να επιλέξουν «Λαϊκή Ενότητα», γιατί είναι η μόνη δημοκρατική αντιμνημονιακή λύση, δεν είναι εκλογική σημαία ευκαιρίας, ούτε φιλοδοξεί να προστεθεί στα κόμματα του χρεοκοπημένου πολιτικού κατεστημένου, είναι η φωνή και η δύναμη των αδυνάμων, έχουμε ριζοσπαστική εναλλακτική λύση απέναντι στη μνημονιακή τραγωδία. Μόνο με ισχυρή ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και συλλογικούς αγώνες μπορεί η χώρα να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της, να προχωρήσει σε μια νέα προοδευτική πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης και να βάλει τέλος στα μνημόνια και την υποτέλεια.
Ο Σύριζα που απέμεινε είναι πλέον μνημονιακό κόμμα, έχει δεσμευθεί και υπογράψει να εφαρμόσει το γράμμα και το πνεύμα του τρίτου μνημονίου και των υπόλοιπων που υποσχέθηκε ότι θα τα καταργήσει. Μετά τις εκλογές θα συνεργαστεί με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ή το πιθανότερο θα πάρει μέρος σε ένα «μεγάλο συνασπισμό» με τη Νέα Δημοκρατία και τον Μεϊμαράκη.
Στο χέρι μας είναι να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Δημήτρης Σταμούλης – Υποψήφιος Βουλευτής Άρτας με την «Λαϊκή Ενότητα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου